Lego vonatok kicsiknek és nagyoknak

A Lego az egyik olyan játék, ami sosem megy ki a divatból. A kockákból építhető egyedi világ és a hozzájuk társuló fantázia mindig elvarázsolja a gyerekeket – valljuk be a felnőtteket is. A Lego világán belül is különösen eltalált sorozatok közé tartoznak a vonatok.

Három nagyobb csoportot érdemes elkülöníteni a vonatos legók között. A másfél éves kortól használható Duplo és a hagyományos Lego City készleteket. A Duplo nagyobb elemekből készül, ezért egyszerűbb és könnyebben kezelhető a kicsiknek, miközben biztonságosabb is a nagyon apró darabok hiánya miatt. A Duplo vonatok egy része sín nélküli, de már itt is megjelennek a valódi pályát utánzó elemek is. A sín nélküli darabok jellemzően egy-egy meséhez kapcsolódnak, míg a bővíthető vasúti pályával rendelkező készletek inkább általános témájúak.

A Lego City több készletet kínál a témában a nagyobb gyerekek számára. A vasút témakörében mozgó készletek természetesen kompatibilisek egymással, összekapcsolhatóak és bővíthetőek. Egy nagyobb készlet egy vonatból (tehervonat, személyvonat, expresszvonat) és némi sínből áll, de vásárolhatunk kiegészítőként csak sínelemeket, váltókat vagy akár állomásépületeket is. Ez az igazán klasszikus vonatos Lego, amit a City termékcsalád bármelyik tagjával összeépítve hatalmas játékteret hozhatunk létre. Ugyancsak ezzel a termékcsaláddal építhető össze általában az időszakosan elérhető készletek java vagy a más főcsaládba tartozó, de vonatos készletek. Ilyen például a Lego Hidden Side szellemexpressze.

A harmadik típusba az inkább külön egységként, mint sem bővíthető és egyedivé építhető játék alapjaként szolgáló Lego Creator vasutas darabjai illenek. Ezek nagyon specifikusak és olyan megoldásokat tartalmaznak, amiket a hagyományos készletek nem. Ilyenek például a hatalmas hullámvasút készletek.

A Lego népszerű, strapabíró és értékálló játék, így a vásárlás során arra is gondolhatunk, hogy a darabokat a következő generációk is tudják majd használni, akár családon belül, akár azon kívül. A személyes vásárlás sokszor stresszes – különösen az ünnepi időszak környékén – így érdemes előre gondolni az ajándékok beszerzésre és kipróbálni a játék webáruházakat is. A Morzsa Játékbolt széles választékot kínál Lego vonatokból és számtalan más remek ajándéknak való játékból is.

By Chef