A SEO jelentése több, mint egy mozaikszó rövidítése

Ismerkedve az online marketing világával, a SEO fogalma hamar a figyelmünk középpontjába kerülhet, mivel egy nagyon hatékony marketinges eszközről van szó. A Search Engine Optimalization, vagyis rövidítve a SEO jelentése keresőmotor optimalizálás, de nem ezt használjuk szó szerinti fordításban, helyette a keresőoptimalizálás az alkalmazott kifejezés.

Amennyiben jól alkalmazzuk, a SEO jelentősen képes megnövelni a vásárlóink számát, ezáltal vállalkozásunk óriási növekedésnek indulhat. Weboldalunk alkalmasságát azonban be kell bizonyítanunk, méghozzá nem más, mint a Google számára.

A SEO jelentése ezért nagyon összetett komplexitást hordoz magában. Nem elég ugyanis, hogy egy weboldal megfeleljen a technikai elvárásoknak. Az optimális beállításokon túl eleget kell tennie bizonyos tartalmi feltételeknek is. A lehető legmagasabb minőséget kell megteremtsük a bejegyzéseinkben, hogy maximálisan relevánsak legyenek azokra a kifejezésekre, melyekre a felhasználók rákeresnek. Amennyiben a kulcsszavak mentén sikerült eljutniuk hozzánk, valahogy ott is kell tartanunk őket. Ezért cikkeink, írásaink nem lehetnek üresek, semmitmondóak és csupán az adott kulcsszavakra optimalizáltak. Valódi és hasznos információt kell magukban hordozzanak, hogy a látogatók jól érezzék magukat mindvégig, amíg nálunk tartózkodnak.

Az élményt kínáló kontent tehát elengedhetetlen. Ezzel azonban még nem merült ki a SEO jelentése, ugyanis bizalmat kell ébresztenünk a Google algoritmusaiban, hogy a weboldalunk értékes és hiteles. Mivel a Google-keresések a hivatkozásokra épülnek, ebből adódik, hogy minél több külső link mutat vissza ránk releváns és hiteles webhelyekről, annál jobban teljesít honlapunk keresési listákon. A SEO jelentése tehát a linképítés fogalmát is magába zárja.

Természetesen mindhárom tényező – technikai- és tartalmi keresőoptimalizálás (SEO), valamint SEO linképítés – kizárólag együtt hoznak eredményt, külön-külön mit sem érnek. A keresőoptimalizálás eszközei révén weboldalunk – ezáltal pedig a termék vagy a szolgáltatás, amit forgalmazunk – a legelőkelőbb helyezést érheti el a Google találati listáin.

By Chef