Zanzibár utazás: a sziget kihagyhatatlan látványosságai

Zanzibár utazás tekintetében egy nagyon izgalmas nyaralási desztinció lehet, legyen szó afrikai nászútról, a Kilimandzsáró-túra befejezéséről vagy a Serengeti síkságainak felfedezéséről, ha mindezt egy hosszú tengerparti nyaralással zárjuk.

Zanzibár nem egy ország, hanem Tanzánia félig autonóm régiójának számít. Politikailag tehát Tanzánia része. Zanzibár nem csak egy sziget, hanem a legnagyobb a zanzibári szigetek közül.

Zanzibár utazás szempontjából rengeteg különleges dolgot kínál, például a sziget összes strandja kínál valami egyedit. A fehér homokos strandok, a türkizkék víz és a barátságos helyiek szinte garantálják, hogy minden remekül fogjuk érezni magunkat bárhova is megyünk. Zanzibár legszebb strandjai a Pongwe és a Nungwi, míg Paje szörfözésre, Kizimkaze pedig elvonulásra tökéletes választás.

Zanzibár utazás előtt is ad elvégzendő feladatokat. Amikor a programot rakjuk össze semmiképp sem szabad kihagyni a Stone Townt. Zanzibar City Zanzibár fővárosa, és Stone Town tulajdonképp a dobogó szíve. Akár repülővel, akár komppal érkezünk a szigetre, szinte minden látogató áthalad Stone Townon, miközben Zanzibárba, Afrikába látogat.

Az első reakciónk az lehet, hogy kimegyünk a városból a legközelebbi tengerparti üdülőhelyre, de érdemes legalább néhány napot betervezni a táj felfedezésére. Bemehetünk a Kasbah-ba, ami kicsit sem hasonlít a marrakechi medinákra. Ehelyett Kelet-Afrika élő történelmével találjuk szemben magunkat, az európai, arab, perzsa és indiai kultúrák érintésével.

EGy utazás Zanzibárba természetesen nem hagyhatja ki a gasztroélményeket sem. Zanzibárt „Fűszerszigetként emlegetik a rengeteg fahéj, fekete bors, szerecsendió és szegfűszeg miatt. A kelet-afrikai szigetet a 18. században fűszerültetvényként használták, és ezek a gyökerek még mindig élnek. Hogy ezt gyakorlatban is átélhessük, felkereshetjük a helyi fűszerfarmokat, és megtapasztalhatjuk a sziget különböző ízeit.

Ha kicsit más kultúrkör és szolgáltatás az amit keresünk, akkor érdemes lehet körülnézni, hogy Mexikó utazás szempontjából milyen ajánlatokkal kecsegtet. A két desztináció közötti talán egyik legnagyobb különbség, hogy Mexikó változatás tájai miatt szinte bármikor síelhetünk vagy snowboardozhatunk.

By Chef