Tippek a babák első lépéseihez, a DD step és társaikTippek a babák első lépéseihez, a DD step és társaik

Hihetetlen pillanat látni, amikor egy gyermek megteszi az élete első lépéseit. Ez egy új szakasz kezdetét jelzi fejlődésükben – ekkor válnak csecsemőről kisgyermekké. Ilyenkor persze egy szülőtől az a világ legnormálisabb dolga, hogy legszívesebben kirohanna a világból és felvásárolná a világ összes cipőből, gyerek szandál modellekből. Viszont van néhány okos tipp, hogy miket érdemes figyelembe venni, amikor az első pár kis cipőt vásároljuk a gyerekünknek.

Ne vegyük meg gyermekünknek az első cipőjét abban a pillanatban, amikor elkezd járni. Miután a baba megteszi első, izgalmas, ingatag lépéseit, azt gondolhatjuk, hogy azonnal rohannunk kell, és vásárolnunk kell neki egy pár babacipőt, de jobb, ha nem ezt tesszük. A csecsemőknek ugyanis jót tesz, ha egy ideig mezítláb járnak, miután megtanulnak járni. Eleinte érdemes időt hagyni nekik, hogy minél több mindent érezzenek meg, megtanulják mozgatni a lábujjaikat. Éppen ezért a sétacipők ezen a ponton csak szükségtelen akadályt képeznek közöttük és a talaj között. Ez megnehezíti számukra, hogy megragadják és megtanulják, hogyan egyensúlyozzák ki magukat ezen a teljesen új módon. Amikor viszont már túl vannak a gyerekek az első tapasztalásokon érdemes megpróbálkozniuk az első DD step cipővel. A DD step cipő természetes anyagokból készül, rugalmas gumi talppal megtámasztva. A DD step cipő talpa ellenálló a külső fizikai behatásokkal szemben, mégis könnyűek és így nem terhelik meg a gyerekek lábát. Egy ilyen DD step vászoncipő gumitalppal sokkan jobban bírja például a játszóterezést, mint a nem gumitalpú modellek.

Minden baba fejlődése egyedi, és más az az életkor, amelyben járási készségeik fejlődni kezdenek. A legtöbb kisgyermek első lépései 7 és 18 hónapos kor között történnek. Ezt követően pedig eltarthat egy ideig, mire felépül az önbizalmuk, hogy segítség nélkül járjanak.

Amikor pedig elérkezett az idő és a cipő kiválasztására kerül sor, akkor persze rengeteg szempontot kell figyelembe venni.

A legfontosabb dolog talán, amire figyelnünk kell, hogy megfelelő illeszkedést válasszunk ki. Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő illeszkedés és tartás nagyon fontos minden cipő esetében. Ez még a nyitottabb modellek esetén is fontos, mint a DD step szandál vagy Primigi szandál.

Ha nem figyelünk a baba lábára és a megfelelő méretű cipőre, akkor a kisgyermek idegvégződése nem fejlődik ki teljesen. Mivel ebben a szakaszban a babák kommunikációs készségei még nincsenek kifejlődve, ezért nem tudják jelezni, ha nem jó a cipő rájuk, ezért a szülőknek extra felelőssége van ebben.

By Chef