Tartós és féltartós sminktetoválás közötti különbségekTartós és féltartós sminktetoválás közötti különbségek

A smink világa lenyűgöző, és meglehetősen mély gyökerekkel rendelkezik. Régészeti bizonyítékok utalnak arra, hogy a smink önkifejezésre való használata a kőkorszakból, ie 5000-ből származik. Persze az évszázadok során számtalan újítás és irányzat született, amelyek közül néhány mára már csak inkább távoli emlék, mintsem mindennapi megjelenés. Azonban az újabb lehetőségek, például a tartós sminktetoválás, amelyet kozmetikai tetoválásnak is neveznek, központi szerepet kapott az utóbbi időben.

Valójában a sminktetoválás őrület manapság történelmi csúcson van. A microbladingtól a tartós szemceruzáig a sminktetoválás fajtái töretlen népszerűségnek örvendenek és egyre általánosabbá válnak. Függetlenül attól, hogy mostanában ismerkedtünk meg ezzel az őrülettel, vagy már átestünk néhány eljáráson, és egy másikat fontolgatunk, elég sokat kell gondolkodnunk, mielőtt belevágunk egy tartós sminktetoválásba. A piacon nemcsak tartós tetoválás, de féltartós is létezik, hogy jobban megértsük a tartós és félpermanens smink szolgáltatás közötti különbséget, érdemes kicsit utánamenni a dolgoknak.

A tartós smink, a félig állandó smink, a kozmetikai tetoválás és a mikropigmentáció mind ugyanannak a dolognak a nevei, amely a pigmentet a dermis papilláris rétegébe juttatja. Amikor a tartós smink és a félig állandó smink megkülönböztetéséről van szó, azt fontos tudni, hogy sok kozmetikus különböző neveket használ ugyanazon eljárásokhoz, ami megtévesztő lehet a vásárlóknak. A legfontosabb különbség a tartós- és a féltartós smink között a pigment felvitelének technikájában rejlik – akár digitális eszközökkel, akár kézzel kerülnek felhelyezésre a pigmentek. A permanens smink a pigmentek beültetését jelenti a bőr dermális rétegébe, ami egy mélyebb szint, mint pusztán a helyi vagy felületes réteg. A folyamathoz főként digitális berendezéseket használnak. A félpermanens smink pigmentet ültet be a bőr felületi rétegébe, és az eljárás főként kézi felvitelét alkalmazza.

Mivel a tintát kézzel viszik fel, a félpermanens smink tartóssága attól függ, hogy a kozmetikus mennyire volt pontos a pigment felvitelében. Amikor valaki kézzel ültet be pigmentet, az eszköz végén nincs védőburkolat, amely segítené a beültetés mélységét, ami hátránynak tekinthető, mivel a kozmetikus kevésbé tudja ellenőrizni, hogy a beültetett pigment milyen mélységig jut el.

Népszerű eljárások a szemceruza, az ajakfestékek, a szemhéj, szemöldök tetoválása valamint a szempillák javítása, amelyek során pigmentet helyeznek a szempillavonalak közé, szemben a szempillavonalak feletti vonallal. Az elmúlt években a microblading népszerűsége meglehetősen gyorsan nőtt – a teltebb szemöldök és a „smink nélküli smink trendjének megfelelően, sokan keresik ezeket a kezeléseket is.

A Microblading egy kozmetikai kezelés, a szemöldök pigment félpermanens felvitelére. Pengével alkalmazzák a nem vezérelt digitális tűeszköz helyett, amit általában állandó smink alkalmazásokhoz használnak. Az eredmények csak annyira tartósak, mint az elért mélység, és mivel gépek nélkül hajtják végre, a mélységek ügyfélenként változhatnak.

A microbladingnek van egy biztonságosabb és tartósabb alternatívája is . Sokak számára a microbladinghez hasonló megjelenést érhetünk nano tű használatával is, ami biztonságosabb lehetőségnek tekinthető.

Rengeteg előnnyel jár a kozmetikai tetoválási eljárás. Sok ügyfél fordul a tartós sminkhez, hogy csökkentse a reggeli rutinjának az idejét, míg mások megoldásként veszik igénybe, ha kényelmetlenül érzik magukat a smink elkészítése közben. Néhányan kedvelik a tudatot, hogy az alap megjelenésüket tartós sminkkel tökéletesítsék, majd helyi sminkkel tudják azt tovább fokozni. Azok a kliensek, akik allergiásak a smink számos összetevőjére, a tartós sminkhez fordulhatnak, elkerülve az allergiás reakciókat.

Ami a tartós sminktetoválás legnagyobb előnye, valószínűleg az a legnagyobb háránya is: hosszú ideig megmarad. Épp ezért, ha úgy érezzük letettük a voksunkat a tartós sminktetoválás mellett, akkor érdemes olyan szalon után kutatni, akik már hosszú ideje foglalkoznak ilyen tetoválásokkal.

By Chef