Költöztetés Budapesten, négy szempont a vállalkozó kiválasztásához

A költözés fizikailag és érzelmileg is megterhelő feladat lehet. A régi otthon elhagyása sosem egyszerű, még akkor sem, ha egy reménnyel teli időszak kezdődik új lakásunkban. Vidéki költözés esetén még a költségek is stressz forrását okozhatják és persze az, hogy mi történik költözés közben holmijainkkal. Költöztető cég Budapest környékén számtalan található, megmutatjuk azt a négy legfontosabb szempontot, amit mérlegelnünk érdemes, mielőtt választunk közülük.

1. Rendelkezésre állás

A költöztetés nem bármikor elvégezhető feladat, jó ha minél korábban tudjuk lefoglalni a vállalkozót, mert az ő kapacitásaik is végesek. Bizony fontos szűkítő tényező a cég kiválasztásakor, hogy a számunkra megfelelő időpontban tudnak-e vállalni munkát. Minél jobb hírű egy vállalkozás, annál hamarabb érdemes náluk időpontot foglalni.

2. Rugalmasság és a szolgáltatás tartalma

A költöztetés, mint szolgáltatás elég tág fogalom. Nem mindegy, hogy pontosan mire van szükségünk. Csak az összes bútor elszállítása a feladat, vagy a különféle holmik dobozolása is? Általános bútorokkal költözünk, vagy értékes festményeink szállítását is meg kellene oldani? Tudunk-e együtt utazni a portékáinkkal? Kellenek-e dobozok? Ha igen azokra mikor van szükség? Nem minden költöztető vállalkozik mindenre: zongorát a negyedikre lift nélkül nem mindenki visz föl. Számtalan kérdés lehetséges, amit előre tisztázni kell. A válaszok alapján kiderülhet, hogy nem mindenki tudja azt a szolgáltatást nyújtani, amire nekünk valóban szükségünk van.

3. Tarifarendszer

Miből áll össze a költözés költsége? Mi az óradíj és mekkora a kilométer díj? Esetleg fix áras ajánlatot ad a cég? Bármelyik esetben egészen pontosan mit tartalmaz az ajánlat? Ugyan elsőre bonyolultabb, de sokkal kevesebb meglepetést tartogatnak azok a cégek, akik tarifás rendszerben dolgoznak: itt nekik is pontosan el kell számolniuk minden tevékenységgel.

4. Referenciák

Bízzunk barátaink és ismerőseink ajánlásában. A költöztetés bizalmi feladat is, így nem mindegy, hogy az egyébként is stresszel és érzelmekkel teli időszakban mennyire kell elkerülhető és bosszantó problémákkal foglalkoznunk. Egy sima és zökkenőmentes költözés aranyat ér.

By Chef