Fűzővel ellátott esküvői ruha: kortalan és nőies stíluselem

Kétségtelen, hogy a fűző nagyszerű találmány a női divat világában. Természetesen sokak előtt az a negatív kép jelenik meg, amikor a hölgyek fűzőjét olyan szorosra húzták, hogy az még az egészségüket is negatívan befolyásolta. Ezért azonban nem a fűző hibáztatható, hanem az adott kor gondolkodásmódja. Ahogy a jelenben, úgy néhány évszázaddal ezelőtt is a divat vezérelte az öltözködésre vonatkozó szokásokat.

A fűző a jelenben is köztünk maradt, azonban már nem a hétköznapi öltözék részeként, hanem elsősorban az ünnepi, színházi vagy egyéb alkalmi és jelmezes események színterén. Azért a hétköznapi divatban is találunk fűzővel kiegészített darabokat, főleg az utóbbi években került ismét előtérbe ez a rendkívül nőies megoldás.

Ha menyasszonyi divatról van szó, a fűző örök érvényű stíluselemként funkcionál. Nem csupán elegáns, de egyben praktikus viselet, mivel egyfajta belső támaszként szolgál, tehát melltartó helyett is használható. Egy fűzővel ellátott esküvői ruha királynői testtartást biztosít, és garantáltan minden menyasszony igazi hercegnőnek érzi magát benne.

Számtalan stílus és díszítőelem jól áll a fűzőnek; lehet az esküvői ruha lágyan leomló, fodros sziluett, hatalmas báliruha fazon, sőt, egy mini esküvői ruha is különlegessé varázsolható egy hozzáillő míder segítségével. A fűző minden testtípuson előnyös, egy ilyen esküvői ruha segít kiemelni az ívelt alak szépségét, optikailag szűkíti a derekat és ellaposítja a hasat.

Sok esküvői szalon tart készleten fűzős esküvői ruhát, legalábbis azok, melyek lépést tartanak a legnépszerűbb trendekkel, illetve az esküvői divat változásaival.

A fűző gyakran a vintage vagy a romantikus témájú esküvői ruhák főszereplője, de egyedi módon is alkalmazható és végtelen kísérletezési lehetőséget biztosít. Koszorúslány ruhákon is jól mutat.

A fűző és a szoknya anyagának, mintájának és díszítésének kombinációja számtalan kreatív variációt kínál. A hölgyek választhatnak csipkés, hímzett, flitteres vagy akár egyszerűbb anyagokat, az adott minta visszaköszönhet a menyasszonyi cipő, vagy egyéb kiegészítő megjelenében is. A Veronica Lang szalon falai között igazi luxus vár ránk az esküvői divat vonatkozásában, ráadásul megfizethető áron.

By Chef