Közterületen hagyás helyett a jó megoldás az autófelvásárlás

Könnyen előfordulhat, hogy idősebb járművünk úgy romlik el, hogy javíttatása gazdaságilag már nem éri meg. Ha még esetleg üzemképes is, kétségeink vannak afelől, hogy átmenne-e a következő műszaki vizsgán. Ilyenkor nagyon gyakran esik meg, hogy a jármű közterületi parkolóhelyén marad várva sorsát. A sorsa pedig nagyjából ismert az első pillanattól kezdve: teljes amortizáció, rongálás és a közelben lakók jogos dühe: az így sorsára hagyott autó nem más, mint hatalmas mennyiségű szemét.

Forgalomból való kivonás után vagy lejárt műszakival csak nagyon rövid ideig „maradhatunk” közterületen. Az így elhagyott járművet idővel ugyan elszállíttatják, de ha a tulajdonos felkutatható, akkor az elszállítás és tárolás költsége abban az esetben is terheli ha a járművet nem kívánja visszakapni vagy használni. Ez akár több százezer forintos költséget is jelenthet.

Van azonban más megoldás is, ami nem költséggel jár, hanem bevételt hoz a tulajdonosnak. Lejárt műszakis vagy motorhibás autó felvásárlás is létezik. A gépjármű legfontosabb adatainak függvényében a felvásárló ajánlatot tesz, aminek elfogadása esetén az adásvételi szerződés az első és egyetlen találkozás alkalmával, a helyszínen megkötésre kerül a felek között. A vételárat készpénzben vagy átutalással azonnal megkaphatjuk, a továbbiakban már nem kell az elszállításról gondoskodnunk. Úgy szabadulhatunk meg könnyen és gyorsan egy problémától hogy az számunkra anyagilag még előnyös is.

Az autófelvásárlás lehetősége független a kortól, típustól és műszaki állapottól. Természetesen ezek befolyásolják az árat, de attól nem kell tartanunk, hogy visszautasítanak minket. Ráadásul a motorhibás gépjárművek esetén a további alternatívák sem kecsegtetnek nagyobb haszonnal, sőt, akár felesleges költségekbe is belefuthatunk. Ha elhatározásra jutottunk, hogy járművünket már nem kívánjuk használni, megszereltetni, akkor ne várjunk sokat az eladással. A nem használt jármű állapota folyamatosan romlik, így jobb árat kaphatunk, ha minél hamarabb kérünk ajánlatot egy autófelvásárló vállalkozástól.

By Chef